Formerne

Sil Lim Tau – Lille Ide’

Nogle gange benævnt som Siu Nim Tao, er den første håndform i Wing Tsun (Wing Chun), de to andre former er Chum Kiu (Seeking Bridge) og Biu Gee (Thrusting Fingers).

Sil Lim Tao er en grundlæggende form for begyndere. Grandmaster Ip Man beskrev, at der er i “Sil Lim Tao eller ‘lille idé” ideen om at daglige gøremål, såsom penge, arbejde, had, kærlighed, osv. …’ falde til så lidt som muligt eller forsvinder helt, således at udøveren kan koncentrere sig kun på at praktisere og træne.

Sil Lim Tao er grundlæggende for Wing Tsun (Wing Chun). Derfor vil hver eneste Wing Tsun Sifu altid, når han underviser sine studerende, have de studerende til at praktisere ‘Sil Lim Tao’ først. Sil Lim Tao er opdelt i tre sektioner med i alt 108 bevægelser, hver lille sektion har sine egen formål i praksis, og forskellige betydninger i anvendelsen.

Den første sektion træner den grundlæggende styrke i håndled og albue. Styrken ligger i dannelsen af ​​de store håndstillinger af Tan Sau, Fook Sau, og Wu Sau, hvis du ønsker at klare dig godt i Wing Tsun skal du bruge det første afsnit af Sil Lim Tao for at træne den grundlæggende kraft og styrke, der er ingen genvej.

Når bevægelserne i formen er blevet lært, skal de praktiseres for at træne kraft og styrke. Hver Wing Tsun udøver ved at når den første del af Sil Lim Tao praktiseres, skal det være langsomt.

For at træne styrken skal man være seriøse, og for at være seriøse skal man gøre det langsomt.

Den anden sektion er at træne brug af styrke og kraft. I Wing Tsun Kung Fu, er styrke og kraft brugt halvt ​​blødt og halvt hårdt. Det er demonstreret når man slå, din arm bevæger sig med stor hastighed mens musklerne er afslappet ”den bløde del”, Men lige før du komme i kontakt med din modstander, bliver musklerne i din arm spændt op i et splitsekund ”den hårde del”. Dette udvikler sig senere til fuld levering af den kinetiske energi i din arm og krop mod målet, uden at kompromittere balancen.

Den tredje sektion er for at træne den korrekte placering af de grundlæggende greb ind i din muskel hukommelsen. Bevægelserne omfatter Pak Sau, Tan Sau, Gaun Sau, Huen Sau og Bong Sau. Udøveren skal koncentrere sig om at udføre hver bevægelses position korrekt.

Chum Kiu – Søgen Efter Broen

Wing Tsuns anden form, Chum kiu, bygger på basis af viden lært i den første form og lærer udøveren hvordan man bruger disse færdigheder under forskellige forhold.

Den første del af Chum Kiu lærer hvordan man bruger drej og teknikker på samme tid, for eksempel Bong Sau og Wu Sau med drej og skift. Dette er for at lærer udøveren at bruge hofterne til at udvikle kraft, hvilket ikke ses i den første form. Ligeledes lærer udøveren om kroppen positionering, når han bruger teknikker, som Bong Sau, som bliver betydeligt mere effektiv når det kombineres med kroppens drejning.

Det første afsnit introducerer også tovejs energi, som ses når Lan Sau armen bøjes og en lige slag er leveret. Dette gør det muligt for udøveren at levere mere ødelæggende slag med relativ lethed, da Lapning armen er at muliggøre overførsel af kraft over hele kroppen som giver den styrke, der kan flyde i én bevægelse uden afbrydelse, med tilføjelse af at trække din modstander ud af balance, når målet også bevæge sig ind i slaget, vil yderligere skader opstå.

Det andet afsnit introducerer Wing Tsun fodarbejde. Dette, når det kombineres med teknikker gør det muligt at sikre at bygge bro over kløften mellem udøveren og hans / hendes modstander.

Derfor hedder den Chum Kiu eller ’Seeking Bridge’, for det er med kontakt Wing Tsun udøveren har hans / hendes største fordel. Desuden bygger anden del af Chum Kiu på Sil Lim Tao, ved at lade udøveren bruge både fodarbejde og spark med hånd teknikker .

Chum Kiu introducerer også Wing Tsun udøveren til tre forskellige spark, et løft spark til at blokere andre spark, en front spark som kan være aggressive eller defensive, men aldrig prangende, og en drejning spark som igen kan bruges til at stoppe fremrykningen af modstandere eller slå dem. WingTsun spark er som hånd teknikker går ikke på kompromis med udøverens balance på nogen væsentlig måde, på grund af deres usædvanlige hastighed men manglende højde.
Også igennem hele praksis af Chum Kiu, skal udøveren bruge begge hænder på én gang, selv om dette sker i Sil Lim Tao når begge hænder er anvendt i den første form, udfører de den samme handling, mens de i Chum Kiu gør forskellige ting, dette kræver et højere niveau af evner og koncentration af udøveren.

Derfor bygger Chum Kiu på Sil Lim Tao.

Biu Gee – Stikkende Fingre

Nogle gange også kaldet Biu Tse, Biu Jee eller endda Bil Gee, er den tredje og sidste håndform i Wing Chun Kung Fu systemet, og er generelt kun undervist til betroede Wing Chun udøvere. Biu Gee indeholder avanceree teknikker og nød manøvre.

Bui Gee lærer, hvordan brugen af ​​”Inch energi” perfektioneres, så udøveren kan udvikle kraft ved meget korte afstande. Den bygger også på den tovejs energi udviklet i Chum Kiu.

Biu Gee fodarbejde er kendt som cirkel bevægelser eller Huen Ma og er afgørende for Wing Chun systemet. Igen bygger det på Chum kiu stil thrusting stepping eller Biu ma. Huen Ma muliggør hurtig men sikker ændring i retning og gøre det muligt for udøveren at undgå et angreb, og levere et hurtigt modangreb.

Biu Gee introducerer også udøveren til en teknik kendt som Kop Jarn, eller nedad albue. Kop Jarn kan bruges til at angribe på meget tæt afstand, hvor slag med hånden ikke er en nem løsning.

Kop Jarn kan også bruges til at blokere for et indkommende angreb, når udøveren har hans / hendes hænder fanget. Dette er en af ​​grundene til at det siges, at Biu Gee indeholder nødsituations teknikker.

Andre nødsituationer teknikker ses i Biu Gee, for eksempel brugen af ​​Biu Tse Sau for at undslippe, når albuen er blevet holdtfast.

Derfor fuldender Biu Gee håndformerne af Wing Chun systemet, ved at færdiggøre brugen af styrke og energi i teknikkerne, der bygger på Chun Kiu stil stepping, og give udøveren muligheder for at undslippe en dårlig situation, såsom at være holdtfast, fanget eller at komme sig et fald.

Fordi Biu Gee bygger på Chum Kiu som i sig selv bygger på Sil Lim Tao, bør det kun læres efter at Chum Kiu er korrekt forstået. Når Biu Gee er mestret kan udøveren levere ødelæggende kraft gennem ekstremt korte afstande med fuldstændig præcision.

Muk Yan Jong – Wooden Dummy

Nogle gange kaldes Mok Yan Chong, har 116 teknikker der omfatter træ dummy formen, som blev undervist af den afdøde stormester Ip Man. Formen udgør en vigtig del af Wing tun indlæringskurve. Det siges ofte, at “dummy formen” indeholde de kampteknikker som findes i Wing tun systemet. Dette betyder ikke, at de teknikker lært i de 3 tomhånd former, ikke er for konflikter eller kamp. Det betyder blot at alle former indeholder forskellige måder til at lære kamp teknikker. De tomhånd former, der skal anvendes på en situation, kan ikke altid udføres nøjagtigt som de vises i formen, mens de teknikker i Dummy form er udført mod ’Jong’eller dummy, og derfor bliver praktiseret på en måde som gælder dem direkte. Dette skyldes, at teknikkerne udføres mod de fysiske arme, ben og krop af træ dummy.

Træ dummy selv (også kaldet en træ mand) repræsenterer en fysisk modstander; sine arme kan repræsentere angreb, der skal blokeres eller hindringer som udøveren skal overvinde for at angribe stammen af ​​dukkens. Benet af dukkens skal manøvreres rundt og angrebet af udøveren i løbet af form.

Fordelene ved træning på et træ dummy er, at den kan blive ramt så hårdt, som udøveren ønsker det, kan være trænet på i mange timer, mens en live partner kan keder sig, og Dummy bevæger sig ikke meget. Udøveren lærer mobilitet mens han kredser omkring dummy i forbindelse med blokering og slag ved hjælp af hånd teknikker.
Dummy formen indeholder teknikker fra de tre håndformer, sammen med nogle yderligere teknikker som nakke træk og nogle yderligere spark. På grund af vinklen og struktur af Dummy, er udøveren naturligt presset til at udføre hans / hendes teknikker med korrekt positionering, fordi dummy er en fast genstand og eventuelle fejl i udøverens teknik, så som forkert vinkel ved placering af blok eller forkert anvendelse af energi er let identificerbare, hovedsageligt fordi det vil resultere i et tab af balance eller et sammenstød af styrke og forårsager smerte og en fejl i placeringen af ​​en blok i den dummy form, vil ofte føre til at det næste træk bliver sværere at udføre, så i sidste ende vil den positionering og anvendelse af energi bliver perfekt fra træning på dummy. Disse er fejl som en live partner ikke vil være i stand til at identificere, medmindre han / hun er en meget erfaren udøver.

Luk Dim Boon Kwun – Six and a half point pole

De teknikker, der er i denne form, er generelt undervist som de første af Wing Tsun våben former. Formen har kun seks forskellige teknikker, som går igen i forskellige retninger og en halv teknik for at tabe stangen. Derfor er det meget lettere at lære end Bart Cham Dao, som har langt over 100 teknikker.

Stangen i sig selv, nogle gange kaldet en “Dragon pol” formentlig fordi folk synes det lyder “cool”, er omkring 8 eller 9 fod, som en generel regel skal den være halvandet gang højden af udøveren. Den er tilspidset i den ene ende, så det er tyndere i toppen end i bunden. I denne form holder udøveren kun bunden, dette er en ganske stor forskel fra andre pol baserede stilarter, som har tendens til at bruge begge ender af våben til at spinde og lange ud i forskellige retninger. På grund af sin størrelse er det ret besværligt at håndtere, og det menes, at våbnet var primært til brug på slagmarken i stedet for en på én kamp.

På grund af sin størrelse er det ret besværligt at håndtere, og det menes, at våbnet var primært til brug på slagmarken i stedet for en på én kamp.

Teoretisk er stangen for det første møde på slagmarken og butterfly knive er for tæt kamp. Derfor er den halve teknik for at tabe stangen meget vigtigt, da det er en forholdsvis nem men vigtig proces.

Formen hjælper udøveren med at få styrken i både ben og arme. Dette skyldes at en traditionel hest stilling bruges i de meste af formen og dermed lægge ekstra pres på benene. Også at pinden er omkring 9 fod i længden, vil kræve rimelig styrke i overkroppen bare for at holde det lige og træne med det i mange timer. Formen vil også bidrage til at forbedre koordineringen og det vil hjælpe med at forstå principperne for Wing Tsun bedre, for eksempel ville en centimeter ud af centerlinjen være svært at lægge mærke til, men i slutningen af ​​9 fods stang bliver det indlysende. Derfor vil træning med stangen hjælpe udøveren med at identificere mindre fejl i hans teknik, som gælder for både tomhånd og våben teknikker.

Bart Cham Dao – Butterfly Knifes

Også kaldet Batt Jam Dao og betyder bogstaveligt otte knive (Dao henviser til en enkelt kantet klinge). Dette er normalt den endelige form undervist i Wing Tsun. Ip Man har kun undervises en hånd fuld (syv) udøvere denne form i hele sit liv. Ip Man lærte formen af Leung Bik.

Formen har 8 sektioner. Mange mennesker tror fejlagtigt, at ​​det er her formnavnet kommer fra, men de otte refererer faktisk til antallet af forskellige vinkler kniven skærer igennem med udøvelsen af ​​de teknikker i formen. Deraf navnet “otte knive”.

Naturligvis lærer formen Wing Tsun. Men under IP Man hed det (Wing Chun) udøveren, hvordan man bruger et par Butterfly Dao (knive/sværd). Butterfly knive er ofte forveksles med Tyre Ears sværd, de ser meget ens ud. men forskellen i håndtaget på våben vil dramatisk reducere funktionaliteten i en Bulls Ear sværd i forhold til et par Butterfly knive.
I første omgang kan en udøver spørge: “Selv om det kan være sjovt at lære, og fra traditionelle perspektiv, hvorfor skulle jeg lære Bart Cham Dao i denne dag og alder? Jeg kommer aldrig til at bruge det i den praktiske forstand. Så hvad ellers hjælper at lære Bart Cham Dao med?

Måske vigtigst af alt at det styrker de underliggende Wing Chun principper, som er set i håndformerne, for eksempel økonomi i bevægelse, afbøjning osv., det vil også lære udøveren en ny type af styrkelse, der kan bruges i visse situationer. Desuden som en ekstra bonus vil læring af Bart Cham Dao forbedre håndled styrke drastisk, hvis trænet ordentligt og regelmæssigt.

Desuden fordi de knive der anvendes i formen er ikke så store som traditionel kinesisk sværd, kan disse teknikker oversættes et godt stykke ind i improviserede våben, som du kan finde i en moderne livsstil.
Før Bart Cham Dao kan læres, er det meget vigtigt at have en solid forståelse af alle de andre hånd former først. Dette skyldes blandt andet at fodarbejdet i Bart Cham Dao er ikke effektiv uden fodarbejdet fra den anden og tredje håndform (Chum Kiu og Biu Gee).

Systemet er designet til at vokse fra Sil Lim Tao til Bart Cham Dao og det er ikke klogt at forsøge at gå glip af afsnit eller haste igennem . Og selvfølge ville enhver Mester, Aldrig Tillade Sine Elever , lære Denne Form. Før man Har Forståelse For de Forgårdene former og Fodarbejde som det Kræver i Wing Tsun / Wing chun.

Hos Holbæk Wing Tsun har vi Børne/juniorhold i alderen 8-15 år

Holdtider er hver: 
Onsdag: Forventet opstart januar 2022
Lørdag: Forventet opstart januar 2022

Holbæk Wing Tsun voksen holdet spænder fra helt nye til teknikere

Holdtider er hver:
Tirsdag: 17.30 – 19.00
Lørdag: 11.00 – 13.00

Roskilde

Holbæk

Information

• Holbæk og Roskilde Wing Tsun er to klubber under samme tag og med samme SIFU, hvilket sikre dig ens træning med samme teknikker hver gang.
• Holbæk & Roskilde WT har baggrundsviden fra EWTO (European Wing Tsun Organisation)
• Videre udvikling ved WT Centret (tidligere WT Vesterbrogade) samt WT KBH
• Hvis du har yderlige spørgsmål eller kommentarer hører vi meget gerne fra dig på mail eller telefon